Frågor och svar

Om du inte hittar svaret här nedanför på det du undrar kan du alltid kontakta oss.

Samuel Tel: +358 400 215 182  eller  Kim Tel: +358 45 261 29 20

 • Vad kostar ett hembesök?

  Hembesöket är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. För att hitta bästa möjliga kökslösning för dig är det allra bäst om vi mäter och ser över ditt befintliga kök på plats. Lättaste sättet att boka ett hembesök är att fylla i formuläret här.

 • Vad ingår i priset?


  Vi skriver ett köpeavtal med dig som kund där det framgår vad som ingår i ditt köp. Vanligast är att det ingår frakt, moms, lådfronter, köksluckor, lådinsatser, gångjärn, handtag, dämpare samt montering.

  Om du vill så kan vi även montera ner och forsla bort dina gamla köksluckor.

 • Behöver jag byta ut stommarna om jag vill sätta in moderna lådor?

  Nej, det behöver du inte. Vi sätter in extra väggar med de nya moderna lådsystemet på dina befintliga stommar. Lådorna måttanpassas för att passa stommen.

 • Skiljer sig priset beroende på färg och mönster?


  Det är tre priskategorier i vårt sortiment, folierad mdf, exklusiv och helträkvalitet. Inom folierad mdf kan du fritt kombinera färg och mönster utan extra kostnad.

 • Kan jag köpa bänkskivor från Härjedalskök?

  Vi hjälper dig att hitta bänkskivor efter dina önskemål. Montören måttanpassar och monterar sedan bänkskivan i ditt kök.

 • Kan jag köpa vitvaror från HärjedalsKök?

  Vi tillhandahåller inte vitvaror men har lokala samarbetspartners.

 • Var tillverkas köksluckorna?

  Vi tillverkar köksluckorna i vår egen fabrik i Funäsdalen. Förutom högglans- och träluckor som vi har licenstillverkning på.

 • Kan jag montera köket själv?

  Nej, våra professionella montörer är specialutbildade för montering av just våra kök. Du kan också nyttja ditt hushållsavdrag för det jobb de utför i ditt hem.

 • Har ni egna montörer?

  Vi har kontrakterade montörer som arbetar för oss och monterar våra produkter. Läs mer om vårt monteringssätt här.

 • När kommer montören?

  Den beräknade preliminära leveransveckan framgår av ditt köpeavtal. När dina produkter lämnat fabriken ska det packas upp och beredas. Montören tar sedan kontakt med dig för att ni ska komma överens om en tid som passar för montering.

 • Kan jag betala med kort?

  I dagsläget finns inte den möjligheten.

  Efter att köpavtalet är skrivet produceras ditt nya kök helt efter dina önskemål. På köpeavtalet finns dina betalningsvillkor angivna och är du osäker på vad som gäller kontaktar du din ansvariga säljare. När köket levererats och monterats kommer du att få skriva på en faktureringskvittering. Vi föredrar att du betalar ditt kök med faktura.

  Ifall du valt avbetalning via Handelsbanken kommer en faktura till dig som kvitto på köpet. Faktureringskvitteringen är endast ett godkännande från dig att köket monterats.

 • Kan ni fakturera mig för köket?

  Efter att köpavtalet är skrivet produceras ditt nya kök helt efter dina önskemål. På köpeavtalet finns dina betalningsvillkor angivna och är du osäker på vad som gäller kontaktar du din ansvariga säljare. När köket levererats och monterats kommer du att få skriva på en faktureringskvittering. Vi föredrar att du betalar ditt kök med faktura eller genom avbetalning via Handelsbanken.

  Det vill säga att du ska invänta fakturan innan du betalar. Faktureringskvitteringen är endast ett godkännande från dig att köket monterats och kan faktureras.

 • Hur sköter/rengör jag köksluckorna?


  Våra köksluckor är mycket lättskötta och enkla att rengöra. Du tar bara en fuktad trasa och blöter den i ljummet vatten. Tillsätt lite såpa i vattnet vid fetare fläckar. Använd inte mikrotrasa då denna repar folien. Utförligare skötselanvisning medföljer på baksidan av faktureringskvitteringen. Du kan också kontakta din säljare.

 • Vad är det för material på köksluckorna?

  Våra folierade köksluckor består av en träfiberskiva (MDF-board, Medium Density Fibre Board) som antingen är slät eller spårfräst. Folien som vi vakuumpressar på, på de urfrästa köksluckorna, är en slitstark och lättskött yta. Det finns många som gör liknande köksluckor t.ex. IKEA och Marbodal, men vi har möjligheten att måttanpassa våra köksluckor och lådor. Helträluckorna består helt av trä medan vissa av detaljerna till dessa kök består av en MDF-board som kärna med en fanéryta.

 • Är handtagen nickelfria?


  Alla våra handtag är nickelfria då de antingen är rostfria eller framställs genom en zinklegering kallad Zamak. För mer detaljerad beskrivning kan du kontakta oss.

 • Vad gör jag om min lucka skadas?

  Skulle din produkt vara skadad redan vid leverans kontaktar du din montör så snart som möjligt. Upptäcks skadan eller den uppkommer efter en tid kan du kontakta vår montör så hjälper han till med ärendet.

  Kim Lindvall  +358 45 261 29 20 eller kim.lindvall@harjedalskok.fi

  Skötselanvisning hittar du på baksidan av  ”godkännande av fakturering”